Overslaan en naar de inhoud gaan

Openhuizendag "Mijn thuis op maat" 2019

Op zondag 29 september 2019 kan het grote publiek  talrijke projecten bezoeken tijdens de nieuwe openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’. Een unieke gelegenheid voor iedere kandidaat-bouwer om kennis te maken met architecten en hun creaties!

Infobeton.be is een van de partners van dit initiatief van Netwerk Architecten Vlaanderen. Hoe beton architecten inspireert, kan u gaan bekijken en beleven in volgende projecten.

Meer info op www.mijnthuisopmaat.be/

Omgekeerd wonen - Architectuur als troef voor moeilijk perceel

Moeilijke bouwterreinen vragen niet noodzakelijk om vergezochte en complexe architectuuroplossingen. Dat bewijst Egide Meertens plus architecten met deze woning in Leefdaal. Op het aflopende perceel ontwierp de architect een sobere woning die het nadeel van het perceel naar een troef ombuigt: uitzicht creëren op de omgeving. Geprefabriceerde betonpanelen brengen contrast in de architectuur.

Mag het ook in beton zijn?

Natuurlijk materiaal biedt sterke troeven voor moderne woningbouw

Beton kan veel meer zijn dan een noodzakelijk materiaal voor de fundering of druklaag op een vloerplaat. Het natuurlijke materiaal heeft karakter én massa, waardoor het zich leent voor moderne architectuur met een energiezuinige inborst. Beton kan daarbij zelfs prominent in de kijker staan. Steven Van Olmen, gedelegeerd bestuurder van betonwoningbouwer Concrete House, gidst ons langs de rijke mogelijkheden van beton in de woningbouw.

Abonneer op