Verzorg je beton en hij gaat levenslang mee! Enkele simpele handelingen volstaan om de kleur en textuur van je beton te behouden.

Beton een oppervlak met moeilijk verwijderbare vlekken? Fout! Betonnen vloeren, betonnen muren, meubilair in beton… Alle realisaties in beton zijn uitstekend bestand tegen zowel slijtage, vetplekken als afwasproducten. En gemakkelijk te onderhouden, indien je je houdt aan de volgende regels.

Beton heeft een zekere porositeit. Daarom verdient je betonvloer, betonwand of betonmeubilair van tijd tot tijd een goede onderhoudsbeurt. Bij het leggen van de betonvloer, na het verhardingsproces, wordt het betonoppervlak reeds behandeld met een extra bescherming. Maar ook jij kan je handen uit de mouwen steken. Er bestaan verschillende producten op de markt die je betonvloer beschermen en de natuurlijke textuur van je beton behouden. Bijvoorbeeld met zeep op basis van natuurlijke olie (lijnolie of bijenwas). Het is belangrijk dat je de poriën in de betonnen vloer goed vult zodat vocht en vuil de kans niet hebben om in te trekken. Een dergelijk onderhoud doe je best 1 keer per jaar.

Voor het dagdagelijkse onderhoud volstaat een eenvoudig, niet bijtend reinigingsmiddel (op basis van lijnolie bijvoorbeeld). Let op: nooit gebruiken met warm water!

Wordt je betonvloer regelmatig blootgesteld aan agressieve producten? Gebruik dan hars. Hars vormt een ondoordringbare folielaag en voorkomt vlekken op je betonvloer.

4 gouden tips voor het onderhoud van beton:

  1. Gebruik altijd een poetsproduct op basis van natuurlijke olie zoals lijnolie of bijenwas.
  2. Gebruik nooit bleekmiddel (javel)!
  3. Wacht niet en verwijder onmiddellijk alle vlekken. Wees voorzichtig met zure producten zoals citroen of azijn.
  4. Is je betonvloer in contact gekomen met een zuur? Spoel dan zeer grondig met proper water.

Partager cet article sur les réseaux