Beton DOSSIERS

DOSSIER – Granito

Een streling voor het oog, technisch ongeëvenaard en met ruimte voor creativiteit en originaliteit. Laat je verleiden door de kracht van granito, het beton van duizend kleuren!

Wat is granito? Granito – ook wel terrazzo genoemd – is een trendy vorm van vloerbedekking in beton. Anders dan bij traditioneel beton, wordt het zand of grind vervangen door een ‘nobele’ steenslag zoals marmer. Eventueel met toevoeging van kristallen of glasstukjes. Voor een persoonlijke ‘vintage touch’.

Granito is op en top duurzaam beton. We zien het daarom vooral terug in trappen en vloeren en in keukens en badkamers. Zijn belangrijkste troef, echter, zit in de technische en esthetische kwaliteiten. Dit, en de huidige sixties trend, verklaart de plotse terugkeer van granito in ons interieur.

Laat je creativiteit de vrije loop met de eindeloze kleurvariaties van het ‘beton van duizend kleuren’. Geprefabriceerd in het atelier of ter plaatse gegoten? Aan jou de keuze. Het is pas op het einde van de rit, bij het polieren, dat de magie zich voltrekt en granito zijn glanzende pracht ten toon spreidt. Een streling voor het oog!

Granito plaatsen is echt ambachtenwerk, weggelegd voor de specialisten onder ons. In België is de knowhow slechts in handen van enkelingen. Laten we hopen dat de recente opleving hier verandering in brengt!