Beton DOSSIERS

DOSSIER – Betonnen metselblokken, onbeperkte mogelijkheden

Wat ook uw bouwproject is, de betonmetselstenen vervullen al uw wensen, geven de architect volledige voldoening en beantwoorden aan alle vereisten van de aannemer. Al dan niet dragende muren, binnen- of buitenmuren, scheidingsmuren, funderingsmuren, kelders, scheidingswanden, omheiningsmuren… de mogelijkheden zijn eindeloos.

Voordelen

Een gewaarborgde kwaliteit :

Kiezen voor BENOR betekent kiezen voor betonmetselstenen die gegarandeerd voldoen aan alle voorschriften van de geldende normen.

De Europese norm NBN EN 771-3, met als Belgische bijlage de NBN B 21-001 (midden 2005), waarin de specifieke Belgische eigenschappen bepaald worden, waarborgen een uitstekende kwaliteit.

Comfort van thermische inertie en uitstekende geluidsisolatie


Zowel in de zomer als in de winter draagt de thermische inertie van betonmetselstenen in grote mate bij tot het comfort. In de zomer geven ze
de opgeslagen warmte ‘s nachts langzaam af. De temperatuur daalt dus zonder dat klimaatregeling nodig is. In de winter zorgt deze regeling voor een constante temperatuur.
De grote volumieke massa van betonstenen biedt een uitstekende akoestische isolatie tegen luchtgeluiden.

Comfort van gemakkelijke verwerking en ruime creatieve keuze

Er bestaan verschillende soorten betonblokken: volle of holle standaardblokken, lichte blokken, verticaal in elkaar schuivende blokken, blokken met dunne voegen, speciale blokken, bekistingsblokken, blokken met geïntegreerde isolatie, akoestische blokken… Voor blokken die zichtbaar blijven, kan worden gekozen uit tal van kleuren, afwerkingen en plaatsingswijzen waardoor elk project uniek wordt.
Door hun modulariteit vormen ze belangrijke creatieve elementen die elke woning een uniek karakter verlenen.

Dankzij hun geoptimaliseerde vorm en afmetingen en de onderlinge verwisselbaarheid van de producten kunnen de blokken gemakkelijk en snel worden verwerkt.

De producenten van betonmetselstenen innoveren voortdurend om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan alle wensen van de bouwer.

Sterk, duurzaam, onbrandbaar, isolerend en stabiel

Met betonmetselstenen kan een heel gebouw worden opgetrokken, van kelder tot zolder.

De draagstructuur van een woning speelt een grote rol in haar levensduur. Een muur van betonblokken is meteen heel stevig. De dikte van de muur maakt het bovendien mogelijk om er vrijwel alles snel en gemakkelijk aan te bevestigen: borden, wastafels, hang-wc’s, radiatoren, keukenkasten, enz.

De blokken voldoen aan de eerste vereiste die aan bouwmaterialen wordt gesteld: ze beschermen de bewoners dankzij hun onevenaarbare mechanische sterkte.

Ze zijn volledig onbrandbaar zonder enige behandeling.

Door de fabrieksproductie bieden ze een constante dimensionele stabiliteit voor een perfect gemetselde muur.

De isolatie kan perfect tegen de wand worden geplaatst voor een optimaal isolerend effect, waardoor op de verwarmingskosten kan worden bespaard.

De nummer 1 qua levensduur en duurzaam bouwen

Om de duurzaamheid en de milieuvriendelijkheid van een product te beoordelen, moet rekening worden gehouden met alle stadia in zijn levenscyclus: van grondstof over fabricage en gebruik tot recyclage of verwijdering.

Betonmetselstenen scoren op alle niveaus :

Ze bestaan uit natuurlijke grondstoffen die in overvloed aanwezig zijn: granulaten, cement en water.

De productie vereist slechts weinig energie.

Ze worden geproduceerd in gecontroleerde omstandigheden: dankzij de fabrieksproductie kan de milieu-impact onder controle worden gehouden. Afval kan worden gerecycleerd tot nieuwe blokken of als ophogingsmateriaal worden gebruikt.

Ze worden industrieel geproduceerd op grote schaal.

Aangezien ze overal beschikbaar zijn, wordt het transport beperkt. De blokken zijn voordelig in het gebruik en vergen nauwelijks onderhoud.

De eerste prijs in levensduur.